Uppsala Maskin & Verktyg AB förvärvar Svetscenter i Gävle AB

Den 17 februari 2021 blev Svetscenter i Gävle AB ett helägt dotterbolag till Uppsala Maskin & Verktyg AB

Ännu mer kompetens under samma tak!
Den 3 september flyttade Svetscenter in hos oss på Utmarksvägen 1C i Gävle. Detta betyder att vi har fått en rejäl tillökning och expertkompetens inom svetsteknik. Vi har dessutom fått ett utökat svetssortiment och kommer framöver även att kunna erbjuda service av svetsmaskiner i vår egen serviceverkstad på Utmarksvägen!

 

Ny gasdepå tillsammans med Linde (tidigare AGA)
Tillsammans med Linde kan vi nu erbjuda en fullskalig gasdepå på Utmarksvägen 1C. Linde har ett brett produktsortiment som täcker alla tänkbara behov, där Lindes gaser tillverkas i renheter som passar till de kvalitets- och säkerhetskrav som din verksamhet kräver. Standardgaser av hög kvalitet för i princip alla industriella processer och applikationer.  Linde erbjuder även premiumgaser med unika egenskaper för ytterligare högre produktivitet och säkerhet.

Vilka är Svetscenter?
Sedan 1987 har ägarfamiljen Lingvall utvecklat Svetscenter i Gävle AB till en fullserviceleverantör
inom svets. Företaget har byggt upp en mycket kvalificerad och uppskattad försörjning i Gästrikland, Dalarna och Hälsingland där man gjort sig känd som en tillförlitlig och kompetent partner till industrin.


Framtiden tillsammans med Maskin & Verktyg
Svetscenter i Gävle AB tar nu nästa steg mot att förstärka sin långsiktiga utveckling genom att Uppsala Maskin & Verktyg AB, som bedriver sin verksamhet i Gästrikland, Uppland och Västmanland går in som ägare till bolaget.

”För mig var det viktigt att hitta en långsiktig partner som kan säkerställa våra kunders behov och då Maskin & Verktyg både återfinns lokalt här i Gävle samt att de sedan många år tillbaka även är starka inom svets känns det mycket tryggt för framtiden” Ragnar Lingvall, VD Svetscenter i Gävle AB.

”Vi ser förvärvet av Svetscenter i Gävle som en stor möjlighet att förstärka och utveckla vår position inom svets men även som en möjlighet till geografisk expansion. En avgörande fråga för oss har varit att vi delar de värderingar som Svetscenter står för med hög närvaro hos kunder och stor kunskap. Vi ser fram emot att tillsammans med Ragnar och alla medarbetare ta nästa steg för båda bolagen” Erik Sallén, Försäljningschef Uppsala Maskin & Verktyg AB.

För mer information kontakta:

Erik Sallén​​       Uppsala Maskin & Verktyg AB       ​erik.sallen@maskinochverktyg.se 
Ragnar Lingvall      
Svetscenter i Gävle AB      ragnar.lingvall@svetscenter.com

Nyhetsflöde

Visa fler
Stäng