Borrar, gängar eller fräser du?!

Låt oss hjälpa dig att göra det mer effektivt och till en lägre kostnad!

Sandvik Coromant + Maskin & Verktyg 

I drygt 40 år har Maskin & Verktyg varit en certifierad återförsäljare till Sandvik Coromant, världens ledande aktör inom verktyg för skärande bearbetning och bearbetningslösningar som driver industristandarderna framåt. Vårt nära samarbete med Sandvik Coromant möjliggör att vi alltid har tillgång till de senaste innovationerna och tekniken.

Allt vi gör handlar om att underlätta arbetsflödet, effektiviteten och produktiviteten för dig som kund. Av erfarenhet vet vi att detta kräver olika lösningar för olika kunder och vid olika tillfällen. Det finns ingen lösning som passar alla. Våra medarbetare arbetar dagligen med att ta fram lösningar som gör jobbet effektivare för våra kunder och bidrar till lägre kostnader. 


Anders Ryding, Teknisk specialist inom skärande verktyg hos Maskin & Verktyg

Vår ambition att bidra till produktivitets- och effektivitetsförbättringar för våra kunder kräver att vi investerar i rätt kompetens och personlig service som kan ha hög närvaro hos dig som kund. I vår organisation har vi spetskompetens inom skärande verktyg. Anders Ryding är teknisk specialist och kan hjälpa dig med rätt val av verktygslösning.

Genom produktivitetsanalyser kan vi visa på vilken kostnadsbesparing du kan göra genom förkortad bearbetningstid, effektivare avverkning etc. Kontakta Anders på anders.ryding@maskinochverktyg.se så hjälper vi dig!


Ta del av vårt maskininvesteringserbjudande!

Genom att ta rätt beslut redan från början kan du spara dyrbar tid och öka din avkastning på investeringen avsevärt. Vi hjälper dig med dina behov och att identifiera nya möjligheter som din maskininvestering kan ge. Planerar ni att investera i ny maskin? Kontakta oss så får du dessutom specialvillkor när du bestyckar din maskin!

Läs mer om hur vi, tillsammans med Sandvik Coromant, kan göra så att din investering betalar sig snabbare:  https://www.sandvik.coromant.com/sv-se/campaigns/tool-up-for-faster-payback/pages/default.aspx

 

Världens första kostnadsfria heltäckande e-learning utbildning!

Kompetens inom skärande bearbetning är en bristvara över hela världen och behovet av utbildning för att hantera komplexiteten i modern tillverkning ökar ständigt. Därför erbjuder vi, tillsammans med Sandvik Coromant, världens första heltäckande e-learning för skärande bearbetning. E-learning är kostnadseffektivt och du eller dina medarbetare kan gå kurserna var och när som helst.

Utbildningen är uppdelad i nio kapitel och ett stort antal korta kurser som täcker teori och praktik inom följande områden: bearbetbarhet, svarvning, avstickning och spårsvarvning, gängning, fräsning, borrning, uppborrning, verktygshållarsystem samt bearbetningsekonomi.
Få ett försprång framför dina konkurrenter!

Sandviks e-learning hittar du här: https://www.sandvik.coromant.com/sv-se/services/education/pages/e-learning.aspx

 

Fem snabba frågor med Pia Cedendahl, Återförsäljaransvarig Sandvik Coromant

Vilka är Sandvik Coromant?

"Vi är ett svenskt varumärke och företag som säljer verktyg och tjänster inom skärande bearbetning. Produkterna används för att forma metallkomponenter inom exempelvis maskintillverkning, flygindustri, bilindustri, medicinteknik och energiproduktion. Vi är ca 7 900 anställda över hela världen och vårt huvudkontoret ligger i Sandviken, Sverige."

Vad är det bästa i samarbetet med Maskin & Verktyg?

"Vi på Sandvik Coromant har en lång historia tillsammans med Maskin och Verktyg. De är lätta att samarbeta med och de har en djup teknisk kunskap och vi upplever att de är tillgängliga och förstår sina kunders behov. De är nyfikna och ligger i framkant  och tar gärna  del av information om det senaste från oss."

Om du bara får välja en, vad skulle du säga är er mest spännande nyhet för tillfället?

"En av våra senaste lanseringar är CoroDrill® 860 med GM-geometri som är en optimerad borrningslösning för många olika material. Borren har robust bearbetningssäkerhet, hög hålkvalitet och utmärkt verktygslivslängd. Det passar perfekt för applikationer inom allmän verkstadsindustri och fordonsindustrin.

Finns det något som ni tror att inte så många av våra kunder känner till om Sandvik Coromant?

"Vi vill gärna nämna vårt arbete kring hållbara affärer och vår skolsatsning. Vi väldigt stolta över att vår produktionsenhet i Gimo är ett av 44 ”Lighthouse factories” i världen utsedd av World Economic Forum. En lighthouse är en produktionsenhet i världsklass som använder ett brett utbud av industri 4.0-teknologier samtidigt som människor och hållbarhet ligger i centrum för innovation. Vi stödjer även 7 av FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling.
Vi äger och driver 2 gymnasieskolor med industritekniska program för vi vill skapa ett större intresse för tillverkningsindustrin och säkerställa kompetens i branschen."

Varför ska våra kunder välja Sandvik Coromant lösningar?

"Om du önskar problemfri skärande bearbetning med den senaste tekniken och till bästa kvalitén, då ska du välja Sandvik Coromant. Beroende på ditt behov så kan fokus ligga på reducerad kostnad per komponent eller på att tillverka fler komponenter."

Nyhetsflöde

Visa fler
Stäng